Lajit

Pilates ja Jooga & pilates

Pilates

Pilates on kehonhallintatekniikka, joka voimistaa erityisesti keskivartalon syviä tukilihaksia ja parantaa kehon kannatusta. Lajin kehitti jo 1900-luvun alussa Joseph Pilates. Pilateksessa pyritään hengityksen avulla löytämään ja aktivoimaan keskivartalon syvät lihakset ennen jokaista liikettä. Harjoittelu parantaa ryhtiä sekä lisää voimaa, liikkuvuuksia ja kestävyyttä. Pilates solakoittaa vyötäröä ja muokkaa lihaksista pitkät ja joustavat. Liikkeiden virtaavuus ja yhteen sitominen on tärkeää, jotta syvemmät ja ohuemmat lihaskerrokset on helpompi saada työskentelyyn mukaan. Tekemiseen keskittymällä myös mieli rauhoittuu ja oman kehon tuntemus paranee.

Pilates sopii kaikille ja jokaiseen liikkeeseen löytyy vaihtoehtoja. Selkäongelmiin ja niiden ennaltaehkäisyyn pilates on oiva harjoittelumuoto. Myös esimerkiksi raskauden aikana ja synnytyksestä palautumiseen suositellaan pilatesta.

Keski- / jatkotason tunneille voit osallistua mikäli sinulla on aiempaa kokemusta pilatesharjoittelusta.

Ota tunneille mukaan oma treenimatto, kenkiä ei tarvita. Tervetuloa pilatestunneille voimistumaan, vetreytymään ja rauhoittumaan!

Jooga & pilates

Monipuolisilla jooga & pilates -tunneilla keho voimistuu ja notkeutuu sekä mieli rauhoittuu. Tunneilla tehdään noin puolet ajasta joogaa ja puolet pilatesta. Liikkeet tehdään rauhallisen hengityksen tahdissa, jolloin harjoituksesta syntyy virtaava kokonaisuus. Molemmissa lajeissa keskivartalon syvä tuki on kaiken perusta.

Jooga-osiossa tehdään astanga- ja hatha- joogan asanoita eli asentoja sekä seisten että lattiantasossa. Jooga lisää kokonaisvaltaisesti kehon venyvyyttä, liikkuvuuksia ja voimaa. Samalla tasapaino kehittyy.

Pilates- harjoittelussa pyritään löytämään keskivartalon syvät tukilihakset, joita harjoittamalla ryhti muokkautuu paremmaksi ja kehonhallinta on helpompaa. Samalla harjoittelu parantaa omaa kehontuntemusta. Erityisen hyvää pilates tekee selälle. Liikkeet tehdään pääsääntöisesti lattiantasossa.

Jooga & pilates -tunnit sopivat kaikille ja kaiken kuntoisille: liikkeisiin löytyy eri vaikeustasoja. Jokainen harjoittelee omista lähtökohdistaan omaa kehoaan kuunnellen.

Tarvitset mukaan oman joogamaton. Tunneilla ei käytetä kenkiä.

Tervetuloa jooga & pilates -tunneille venymään, voimistumaan ja virkistymään!