Ohjaajat


Elina Saavalainen


Olen valmistunut balettitanssijaksi Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksesta vuonna 2004 ja tanssin maisteriksi Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen laitokselta vuonna 2009. Molempiin koulutuksiin kuului oleellisena osana pilates- ja joogaharjoittelu, ja opettajina meillä oli alojen huippunimiä. Innostuin lajeista ja hain niihin oppia myös muilta kursseilta Suomesta ja ulkomailta. Koin saavani näistä kehonhuoltolajeista erittäin paljon tukea tanssin harjoitteluun, rakkaaseen harrastukseeni juoksemiseen, mutta myös kaikkeen muuhun liikkumiseen ja olemiseen. Erityisen tärkeänä olen pitänyt pilates-tekniikkaa ennaltaehkäisemään vammoja ja myös palautumaan sellaisista. Pilates on ollut myös täydellinen liikkumisen muoto kahden raskauteni aikana ja synnytyksien jälkeen, osaan ohjata myös asiakkaitani harjoittelemaan turvallisesti kyseisinä aikoina.


Vuodesta 2008 asti olen ohjannut sekä pilatesta että joogaa tanssijantöideni ohessa. Liikkeenvirran tuntien lisäksi olen ohjannut muun muassa seuraavissa liikuntapaikoissa: Keho & Mieli, Yliopistoliikunta UniSport , Lady Line ja Pohjoinen Keho. Minä todella nautin ohjaamisesta ja ihmisten kohtaamisesta! Tervetuloa tunneilleni etsimään ja harjoittamaan keskivartalosta lähtevää kehonhallintaa ja voimaa, parantamaan kehon liikkuvuutta ja ulottuvuuksia, mutta myös pysähtymään ja rauhoittumaan kiireisen arjen keskellä.Marjaterttu Willman


”Olen kuullut jonkun sanoneen, että ihminen on onnellisimmillaan keskittyessään. Pilates-harjoittelu tarjoaa meille siis oivan tavan päästä kiinni onnen tunteeseen!” Olen liikunnan moniammattilainen; Pilatesohjaaja, tanssija ja koreografi. Olen valmistunut Pilates ohjaajaksi 2010 Somatic Studioilta Jarmo Ahosen kouluttamana. Hyödynnän Pilatesohjaajan työssäni vuosien kokemusta kehon kanssa työskentelemisestä tanssin parissa. Olen toiminut tanssijana Kansallisbaletissa vuodesta 1994 tanssien lukuisissa klassisissa baleteissa ja nykytanssiteoksissa. Olen saanut tanssijan koulutuksen Kansallisoopperan Balettikoulussa.Olen toiminut nykytanssikoreografina vuodesta 2002. Teoksia olen koreografioinut mm. Kansallisbaletille ja Vantaan Tanssiopistolle sekä tehnyt omia tuotantoja. Vuonna 2012 perustin oman tanssiryhmän Willman Dance Company.

Pilatestuntieni rakenne on harkittu tarkkaan kohderyhmän tarpeiden sekä Pilateksen periaatteiden mukaiseksi. Rakenteen suunnittelussa kiinnitän huomiota eri lihasten tasapuoliseen harjoittamiseen, jotta keho saisi tunnilla kokonaisvaltaisen työstön. Tunneillani tehdään monipuolisesti keskivartalon voimaa ja hallintaa vahvistavia harjoitteita sekä lihastasapainoa kehittäviä liikkeitä. Pyrin antamaan harjoitteille selkeät sanalliset ohjeet, jotta tunnin rytmi säilyisi menevänä. Minulle on tärkeää auttaa asiakasta ymmärtämään kehonsa toimintoja sekä keskivartalon hallinnan tärkeyttä kaikessa liikkeessä. Asiakkailtani saan usein positiivista palautetta henkilökohtaisesta liikkeen korjaamisesta. Uskon, että tanssin kautta saamani ”tarkan silmän” avulla olen herkkä huomaamaan toisen kehon toimintoja. Näin ollen pystyn tehokkaasti auttamaan asiakasta liikkeen oikeanlaisen suorittamisen löytämisessä. Pyrin tukemaan asiakasta kehon ja mielen välisen yhteyden muodostamisessa ja kehittämisessä. Tavoitteenani on tarjota tuntieni kautta tasapainoinen, rauhallinen ja lämmin olo niin kehoon kuin mieleenkin.