Ohjaajat


Elina Saavalainen


Olen valmistunut balettitanssijaksi Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksesta vuonna 2004 ja tanssin maisteriksi Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen laitokselta vuonna 2009. Molempiin koulutuksiin kuului oleellisena osana pilates- ja joogaharjoittelu, ja opettajina meillä oli alojen huippunimiä. Innostuin lajeista ja hain niihin oppia myös muilta kursseilta Suomesta ja ulkomailta. Koin saavani näistä kehonhuoltolajeista erittäin paljon tukea tanssin harjoitteluun, rakkaisiin harrastuksiini juoksemiseen ja hiihtoon, mutta myös kaikkeen muuhun liikkumiseen ja olemiseen. Erityisen tärkeänä olen pitänyt pilates-tekniikkaa ennaltaehkäisemään vammoja ja myös palautumaan sellaisista. Pilates on ollut myös täydellinen liikkumisen muoto kahden raskauteni aikana ja synnytyksien jälkeen, osaan ohjata myös asiakkaitani harjoittelemaan turvallisesti kyseisinä aikoina.


Vuodesta 2008 asti olen ohjannut sekä pilatesta että joogaa tanssijantöideni ohessa. Liikkeenvirran tuntien lisäksi olen ohjannut muun muassa seuraavissa liikuntapaikoissa: Keho & Mieli, Yliopistoliikunta UniSport , Lady Line, Pohjoinen Keho, Liikunnanilon Olohuone, Kehotunnehuoltamo Kehu sekä eri tanssikoulut. Minä todella nautin ohjaamisesta ja ihmisten kohtaamisesta! Tervetuloa tunneilleni etsimään ja harjoittamaan keskivartalosta lähtevää kehonhallintaa ja voimaa, parantamaan kehon liikkuvuutta ja ulottuvuuksia, mutta myös pysähtymään ja rauhoittumaan kiireisen arjen keskellä.


Marjaterttu Willman


”Olen kuullut jonkun sanoneen, että ihminen on onnellisimmillaan keskittyessään. Pilates-harjoittelu tarjoaa meille siis oivan tavan päästä kiinni onnen tunteeseen!”  Olen liikunnan moniammattilainen; Pilatesohjaaja, tanssija ja koreografi. Olen valmistunut Pilates ohjaajaksi 2010 Somatic Studioilta Jarmo Ahosen kouluttamana. Hyödynnän Pilatesohjaajan  työssäni vuosien kokemusta kehon kanssa työskentelemisestä tanssin parissa. Olen toiminut tanssijana Kansallisbaletissa vuodesta 1994 tanssien lukuisissa klassisissa baleteissa ja nykytanssiteoksissa. Olen saanut tanssijan koulutuksen Kansallisoopperan Balettikoulussa.Olen toiminut nykytanssikoreografina vuodesta 2002. Teoksia olen koreografioinut mm. Kansallisbaletille ja Vantaan Tanssiopistolle sekä tehnyt omia tuotantoja. Vuonna 2012 perustin oman tanssiryhmän Willman Dance Company. 

Pilatestuntieni rakenne on harkittu tarkkaan kohderyhmän tarpeiden sekä Pilateksen periaatteiden  mukaiseksi. Rakenteen suunnittelussa kiinnitän huomiota eri lihasten tasapuoliseen  harjoittamiseen, jotta keho saisi tunnilla kokonaisvaltaisen työstön. Tunneillani tehdään  monipuolisesti keskivartalon voimaa ja hallintaa vahvistavia harjoitteita sekä lihastasapainoa kehittäviä liikkeitä. Pyrin antamaan harjoitteille selkeät sanalliset ohjeet, jotta tunnin rytmi säilyisi menevänä. Minulle on tärkeää auttaa asiakasta ymmärtämään kehonsa toimintoja sekä keskivartalon hallinnan tärkeyttä kaikessa liikkeessä. Asiakkailtani saan usein positiivista palautetta henkilökohtaisesta liikkeen korjaamisesta. Uskon, että tanssin kautta saamani ”tarkan silmän” avulla olen herkkä huomaamaan toisen kehon toimintoja. Näin ollen pystyn tehokkaasti auttamaan asiakasta liikkeen oikeanlaisen suorittamisen löytämisessä. Pyrin tukemaan asiakasta kehon ja mielen välisen yhteyden muodostamisessa ja kehittämisessä. Tavoitteenani on tarjota tuntieni kautta tasapainoinen, rauhallinen ja lämmin olo niin kehoon kuin mieleenkin. Jessi RouhiainenOlen v. 2002 Suomen Kansallisopperan Balettioppilaitoksesta valmistunut baletti- ja nykytanssija, mutta selkävaivojen myötä tanssijan uraa jatkanut Showjazz-tanssijana (Stepup). Pääsääntöisesti olen baletinopettaja ja Pilates-ohjaaja v. 2003 alkaen (suomeen ensimmäisenä maailmalta rantautunut Pilates-koulutusorganisaatio, pääkouluttajana Jarmo Ahonen). Vuosien varrella olen opettanut useiden eri tahojen alla (mm. Helsingin Method Putkisto Pilates Studio, Stepup School, Pilates Ateljé, Tanssiva Porvoo, Etelä-Helsingin Kansalaisopisto). Omaa Pilates-toimintaani olen pyörittänyt mm. Kaapelitehtaan tiloissa. Olen myös oheisvalmentanut paljon kilparyhmiä/-yksilöitä taitolajeissa kehonhallinnan saloihin (luistelijat, taitouimarit, joukkue- ja rytmiset kilpavoimistelijat, pienet ballerinat sekä ammattitanssijat), ja ohjannut useita yritysryhmiä työhyvinvoinnin näkökulmasta. Jatkokouluttautunut olen kuntosali-, aerobic-, zumba- ja kahvakuula-ohjaajaksi sekä opiskellut korkeakoulututkinnon liikunnasta Haaga-Helia Vierumäellä ja suorittanut vaihto-opinnot, työharjoittelun ja opinnäytetyöni teon Etelä-Espanjassa Granadan liikuntatieteellisessä Yliopistossa ja flamencotanssikouluissa.


Pilates oli täydellinen tukilaji minulle jo balettikouluvuosinani (opettaja Jarmo Ahonen). Pilates sai kehoni pitenemään ja keskikehon niin vahvaan hallintaan, että tasapainot tanssissa paranivat ja jalat nousivat pilviin! Pilates-treeni on aina ollut myös tehokas apu selkäni ongelmiin, sekä etenkin äitiyden myötä jopa pakollinen (!) toimintamuoto työstää säännöllisesti, avuksi lasteni kanniskeluun, nosteluun, hoitamiseen ja touhuamiseen mitä ihmeellisimmissä asennoissa. Myös synnytyksissäni koin saavani suunnatonta apua rauhallisesta, keskittymiskykyä vaativasta Pilates -hengitystekniikasta. Minulla on kolme lasta pienellä ikäerolla, nuorimmat heistä ovat kaksosia. Kokemusta on myös sektiosta ja siitä palautumisesta. Ohjaajana olen tarkka ja tavoitteellinen, mutta salliva, iloinen luonne. Oman kehosi syvimmät salat tulee sinun oivaltaa lopulta ihan itse, siksi vannonkin motivaation nimeen. Mutta ohjaajana olen kuulema positiivinen tsemppari, joten ei huolta! Annan kaiken apuni käyttöösi enemmän kuin mielelläni, niin lajista innostumiseen, kuin siinä onnistumiseen. Nähdäänhän tunneilla!